Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-08-10

10/8 Brand


Vi sitter vid Al Caravaneras och läser. Många båtar ligger på svaj över dagen med badande besättning. Vi får syn på två båtar som sprutar vatten med två kraftiga strålar.  En ovanligt långdragen och kraftig siren börjar ljuda. Ingen människa på stranden reagerar. Vi funderar på om det är någon slags brandövning på gång. Senare på kvällen får vi hemifrån veta att det brinner på ön. Då kommer också ett mindra flygplan som sänker sig inte så långt från hamnen och snabbt stiger igen. Den hämtade vatten. Vi läser på spanska nyheterna att en brand har startat i området där vi var för några dagar sedan Området är stort och elden svårsläckt. Vinden har varit mycket hård. Upp till 21 m/s. När den minskar är värmen nästa svåra problem. Även om elden till synes är släckt finns risk för att det glöder under vegetationen bland rötter. 
Fortfarande den 13/8 kör planen och helikoptrarna fram och tillbaka för att hämta vatten. Anledning till att branden startade är en man som svetsat och gaslågan var orsaken. Ny brand uppstod i närheten av Telde, men den sades vara anlagd.


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...