Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2020-03-26

Torsdag 26/3 2020 coronavirus

Nu är det fullt upp- Vi förbereder oss för hemresa. Planen från början var att resa hem i slutet av april. När det började dra ihop sig med coronasmittan och flygresorna till Sverige blev färre och färre bokade vi om till 29/3. Resan skulle gå  med EuroWing via Düsseldorf till Sverige. Idag på morgonen fick vi se att flyget till Düsseldorf gick men inte därifrån till Sverige. Vad göra?
SAS visade sig fortfarande gå på fredag och lördag. Vi bokade snabbt om oss till 'SAS och  nu hoppas vi bara att det inte blir fler inställda avgångar.
När man väl har bestämt sig att resa vill man bara hem.

Det går ingen nöd på oss på vår brygga. Här finns många trevliga svenska seglare. Vi har turen att ha en plats på jolleseglarnas brygga. Det innebär att vi kan röra oss inom deras område. Här ligger massor av  segeljollar och en ramp de använder för att sjösätta. Den platsen utnyttjar vi för sol och bad. Inbitna motionärer springer eller promenerar runt runt på området.























Vi firar ett födelsedagsbarn. 






















och fick recept på en god röra och vinsången som alla klämde i med bravur. Melodin till vinsången är radiosportens signaturmelodi med det spanska namnet Mucho Gusto, 
eller med galenskaparnas variant: Bara sport! Bara sport!






















Vid andra tillfällen träffades vi för en fika eller en öl. En kväll anordnade vi filmkväll i sittbrunnen i vår båt. Det var  en gammal film om planering och segling till Karibien från 1956. Solen, havet och vindarna. Gösta Åhlén, Tore Holm med vänner. Man har så roligt som man gör sig.
Som sagt vi har nog mer frihet än många andra här. Jag önskar bara att smittan tar slut snart och att alla får fortsätta ha hälsan och må bra som det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...