Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2021-01-02

2/1 2021


Fram emot eftermiddagen drog vi upp ankaret och motoriserade västerut till Puerto de Mogan.


















Vi tar jollen in till byn. Det är mörkt när vi bestämmer oss för att ta oss in till land. Lågvatten är på gång. Hans fick ro oss i omgångar men det var på gränsen att vi passerade över stenarna.

Julgranen lyste upp i närheten av vår äntringsplats med jollen. En virvlande, skummande, sörplande, plats som avslutades med en flack snorhal stentrappa.





I stan var det tomt på turister. Tidigare tillfällen vi varit här har det myllrat av folk. Fullsatta restauranger, trängsel på sandstranden.



Kapten och Hans "rekade" lite för att kunna se var man kunde gå in med stora båten nästa morgon, då Hans och jag skulle hoppa av för återfärd med buss till LP.  Ada och jag tog en tur i byn. Butikerna skulle snart stänga och vi var nästan de enda som syntes till.

Kvällen avslutades med en lite mat på en liten restaurang innan vi vände tillbaka. Nu fick Hans ro lite längre, runt en pir, för att hämta oss vid en sandstrand. Det är tur att ankarlanternorna från båtarna lyser så vi hittar tillbaka i havsmörkret. Utan lanternorna syns inte mycket av båtarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...