Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-02-19

19/2 Tisdag

Usch vilken gräslig natt. Båten gnisslade, slog och ryckte. Kändes som båten reste sig innan den dunkade ner i vattnet igen. Det är värst när det virvlar som mest vid hög- eller lågvatten.

Som man ser på bilden är det ganska stor skillnad på högt och lågt vatten. När det är högt når vattnet upp till övre mörka randen.                  



På morgonen stramade vi upp förtöjningarna och allt blev lugnare. 


Vi tar jollen till varvet för att beställa ett oljefilter. Varmt i sol och medvind men svalare i motvind.  


Får växterna bara lite tid på sig blommar de var som helst. 







Under vattnet växer det också. Här på tamparna under pontonen
























En kvällspromenad ut till piren i solnedgången.








































Kvällsmaten fixad


Fullmånen stiger över Ferragudo





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...