Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-02-03

3/2 Portimao söndag

Det var en sval natt. Sov i salongen eftersom förpiken var full av vacuumpackade kläder mm.
Sov gott trots den lite påträngande diesellukten.
Vi hittade ett oöppnat wasabrödpaket och några spröda kex som vi åt med marmelad och sardiner i tomatsås. Earl Grey till. Inte illa eftersom vi var beredda att handla med tom mage.


Promenaden till toa som  vanligt 1500 steg tur och retur. Vad gör det när man har såhär fina möten efter vägen
























                                                                                         
Utsikten inte fy skam sett från handfatet.




































Solen skiner men luften är sval fortfarande, 13 grader inne och varmare ute i solen. Frukosten serveras i sittbrunnen som vanligt. En Expressen från Arlanda ger tröst när vi läser om snökaos hemma. Nog  njuter vi dubbelt när vi slipper skotta.























Vid tio tiden promenerar vi in till stan. Vårblommorna blommar och humlorna söker nektar.


















































































Går efter kajen och förbi sardinmuseet.  Det ska bli jollekappsegling. Lokal tävling men det ser ut att bli en kamp mellan spanjorer och portugiser. De har fin segelvind.













































Det är mysigt att känna igen sig när man vandrar omkring här. Än finns det osannolika upptäckter. Undrar om det finns någon hemlig utgång till balkongen?






















En apelsinträds-allé lyser upp gatan med sin färgprakt.



































Vi kommer så småningom fram till Pingo Doce, den närmaste större matbutiken. Handlar dorada (färsk fisk) och lokala stora räkor. Ser fram emot att bli bjuden på en ljuvlig middag.

Kvällen kommer bli full av arbete och god mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...