Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2020-12-28

28/12 Julkrubban av sand

Det är en fin dag. Vi har inte besökt det stora sandbygget på Las Cantersstranden. Idag måste det ske om vi ska hinna. 

Vi får gå till ett tält en bit från utställningen och anmäla oss. Det kostar ingenting men alla måste lämna namn passnummer och telefonnummer, innan man får en biljett. Sedan är det bara att gå in. Som vanligt måste vi sprita händerna vid entren. 













Vi möts av sandkopia av gamla husfasader. Sedan olika miljöer från tiden för Kristi födelse. Konstnärer från flera delar av världen har deltagit i bygget.












En Fiskar-familjens dagliga sysslor i Betlehem vid den tiden.  Båten är full med fisk, som måste föras till marknadsplatsen där den tas emot av familjen. Här är det full aktivitet.













    



















Vattenbärarna samlas vid brunnen.














Jesu födelse













De tre Vise männen, Melchior, Gaspar och Balthazar kom från Östern för att överlämna sina gåvor till Jesusbarnet













Kvinnorna tar hand om Jesus efter korsfästelsen 













Andra symboliska scener från bibeln  














Teaterbyggnaden i Vegueta, Las Palmas























På hemvägen söker vi upp en man som tillverkar vackra teater- och karnevals-masker. Vi hade sett masker i ett skyltfönster, som vi blev fascinerade av. Nu var de borta ur butiken men vi fick veta att mannen som tillverkar dem har en utställning nära Las Canteras stranden.

Vi skyndade dit. Vi hittade honom  i ett mörkt rum intill utställningen. Nu inför julen hade han ställt ut  mycket färgstarka och imponerande julkrubbeliknande motiv.

















Vi berättade att vi var intresserad av hans masker. Vi fick komma tillbaka till honom efter nyår så skulle han ta med några masker så vi fick se dem.


Det blev mörkt innan vi kom hem. På Torggatan utanför El Corte Ingles var det såhär fint.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...