Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-11-06

Tisdag 6/11

Nu har vi bestämt oss för att betala för att ligga här i 6 månader.  Vi kommer nog inte stanna så länge men prisskillnaden  mellan 4 och 6 månader var så liten och vi får 10% rabatt på upptagning och högtryckstvätt. Dessutom får vi ligga på land 5 dagar gratis. Under den tiden hinner förhoppningsvis botten målas. Det är mycket små saker som också måste gås igenom T.ex ska alla vinchar plockas isär och oljas in. En är gjord när vi var i Danmark och det visade sig vara i stort behov. Även masten och löparna måste vi kontrollera och se vad som orsakar att  seglet inte rinner ner som de ska.



Att tömma toan var inte lika problemfritt som hemma. Vi måste komma till bryggan vid högvatten för att pumpens sugförmåga ska fungera bäst.  Vi kunde inte sköta det själva. Två personer från marinan hjälptes åt. Det  krävdes en speciell koppling och adapter för att passa vårt tömningshål.  Sedan startar en person pumpen medan den andre håller slangen. Vi tittar på.
Passar samtidigt på att tanka upp båten.


Har ätit kyckling med piripiri nere vid havet. Det var så vackert med den utsikten. Vi satt i lä bakom ett genomskinligt vindskydd. Vi konstaterade att vi är lite knäppa. Vi lever och far ute på havet. Har inte varit därifrån sedan midsommar ändå så tittar vi ut över det och är hänförda.

Har hunnit med några varv på tröjan också. Är på sluttampen med sista ärmen. Det ska bli så skönt när den är klar. Längtar efter ett nytt projekt.

Hans går ut och letar efter något fikabröd. Han är alltid så sugen på något. De har inte så mycket gott fikabröd här. Jo en sort, pastejs de nata,  går bra men har inte  hittat något annat.

Kvällen går åt för läsning och stickning.  Det är tisdag och jag har stickcafé för mig själv.

När det mörknar flyttar vi in i ruffen och strax efteråt kom en regnskur så det var skönt att sitta inne. Pratar med mamma i telefon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...