Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-11-08

Torsdag 8/11

Växlande molnighet idag. Vi promenerar in till stan för att besöka en bank samt att söka ett rör som vi kan använda för att förlänga styrspaken på jollemotorn. En plugg till ena trappsteget på badplattformen. Försöker hitta en lampa som vi kan ha i sittbrunnen när det skymmer. Är det varmt kan det vara trevligt att sitta ute och läsa eller sticka.

Det finns en hel del att upptäcka på vägen in till centrum. Titta på detta elskåp som berättar en historia från Portimao.






















Jag kan inte låta bli att visa dessa kvinnor igen, i dagsljus. Fiskrenserskan, den ammande modern och tvätterskan























Kvinnorna skötte tydligen även vindruvskrossen i vintillverkningen.



































Man blir glad av sardinerna i Portugal





















Det är fantasin som sätter gränsen  för dekorationerna.
































Man ser dekorerade väggar både i slitna gränder och nyrenoverade. Ibland berättar de en historia ibland är det något som är typiskt för landet som de dekorerade fiskarna med typiska mönster från husens kakelmönster.

Vi hittade en campinglampa. Inte av bästa kvalitet men den lyser ganska bra. Den håller så länge den håller. En teleskopstång som vi kan såga till kommer nog att fungera bra. Det har tagit en hel dag att gå omkring och shoppa småprylar men det har varit trevligt samtidigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...