Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-05-18

18/5 lördag I morgon lämnar vi Portimao för Kanarieöarna

Nu är kapellet klart. Mer funktionsdugligt än vackert. Ett omsytt bomkapell.


Jollen förbereds för havet.























Vi har lagt ut kursen mot Graciosa men det kan även bli Lanzarote. En sträcka på
ca 540 Nm. Vi räknar med att det tar  ca 5 dygn.

Det känns pirrigt. Vi har legat stilla så länge, 7 månader och ska nu direkt ut på stora havet. Får se om sjösjukan slår till.
Vi har trivts så himla bra i Portimao att det varit svårt att resa härifrån. Känns lite sorgligt. Vi hade velat se så mycket mer men tiden bara rann iväg.

Varför vi tycker om Portimao.
Vi har mött så många trevliga människor.
Hamnen är lugn, skyddad och trivsam Marinan ligger en bit från det mest turistiska och ändå är det bara 5 minuter till en lång fantastisk sandstrand med de mest fantastiska klippor i de typiska färgerna gul röd orange.  Ett underbart vandringsstråk. Här finns också restauranger för den som önskar sådant. Även platser för beachboll och andra sandaktiviteter. Surfing är populärt. Tvärs över floden Arade ligger Ferragudo en idyllisk liten by med en mindre sandstrand men också mindre folk.

Det är en bit att gå för att handla. Har man cykel är det ingen konst. Vi promenerar och njuter av det trots att  det tar oss ca 30 minuter.

Utanför stan finns också stora gallerior och  matvarubutiker med allt  vad man kan önska.

För att inte tala om det portugisiska vinet. Så himla gott. Ett kallt Vinho Verde till fisk är oslagbart. Mmm...


Marinan är välskött. Alltid är ren och fräsch. Dusch och toa städas flera gånger om dagen.  Hela området hålls i oklanderligt skick.
Utanför pontongrindarna går promenadstråk där portugiserna gärna promenerar ofta med sina hundar, tränar eller tar med sina barn så de får cykla med sina trehjulingar eller småcyklar.

I närheten av hygienutrymmena finns en parkering dit ungdomarna kommer på kvällen för att svärma med den vackra utsikten över Ferragudo vars ljus glittrar i floden, som en fond.

Vi hoppas fler kommer hit och upptäcker hur trevligt det är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...