Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-05-07

7/5 Tisdag OSK får rabatt i Tivoli marina i Portimao

Sömnad idag.  Nu är snart mitt kit med solskydd för vinchar, ratt, panel, jollemotor och ankarrullen klar. Sytt av två duschdraperier i polyester. Får se hur länge det håller. De som vi har haft för takluckorna sedan tidigare har klarat sig riktigt bra. Hans lade på dem innan han åkte hem till Sverige i december och de har fått ligga på sedan dess. De ser fortfarande opåverkade ut.






































Vi tar dingen till marinan för att göra lite små inköp på Onda Nauta och Angel Pilot och Lidl. Vi ska också träffa Denys Moraes från företaget Algarve Yachtservice, en mycket serviceminded och trevlig kille.Vi ska äta lunch tillsammans med Denys. Han bjuder oss. Senare träffade vi även hans hustru. Hon skjutsade hem mig till båten med  min fullpackade shoppingvagn.

Hans har tidigare pratat med marinan om att ge OSK-medlemmar rabatt på hamnavgiften. När han kommer tillbaka berättar han att marinans styrelse har bifallit hans önskemål. OSK-medlemmar får nu 10% rabatt och kontraktet är påskrivet och skickat till OSK styrelse. Det känns roligt att det fungerade. Hoppas fler svenskar ska hitta till Portimao.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...