Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-03-26

26/3 Tisdag

Shoppingdag. Vi promenerar och stannar upp för att beundra växterna. Buskarna efter vägkanterna är så intensivt gula. Tror det är tårakacia.


































































Det är spännande att upptäcka små detaljer, som man oftast bara går förbi utan att veta att de finns där. Detta är muren till ett gammalt fort som övergavs efter en jordbävning med efterföljande tsunami. Den hade sitt epicentrum 20 mil sydväst från Cabo de Sao Vicente. År 1755. Även större delen av Lissabon raserades då.
I muren finns inbakade krossade porslinsskärvor. Undrar vad denna skärva kan ha tillhört. Vackert mönster har den  haft. Alltså inmurad före 1755.
Silverskimrande ingång till spindelboet
Det är mulet idag. Konstig färg på diset. När vi är inne på kinabutiken kommer en liten regnskur.  Den slutar snabbt och vi fortsätter gå vidare mot Continente några kilometer längre bort. Tur vi har vår rolser som nu blir fullpackad med mat. När vi kommit tillbaka till båten var alla båtar röda. Ungefär samma röda färg som på muren ovan.Vinden och regnet hade fört med sig mycket finkornig sand från Sahara. Det blev till att spola allt på båten.






































På hemvägen väljer vi en ny väg. Plötsligt ser vi en skylt som får oss att tvärstanna. En finsk butik med skandinaviska produkter. Tänk om de har Kalles kaviar. Vi gick in.

Där satt ett gäng glada kvinnor runt ett bord och de  stickade och virkade. Ett glas vin eller annat fika till. De träffades varje tisdag kl. 16. Det var så häftigt att komma in och se dem sitta där. Jag blev inbjuden att komma dit nästa tisdag. Lycka var också att  det fanns hårt bröd, Kalles kaviar och matjessill. Även Fazer lakrits. Min lycka var gjord. Så himla kul. Självklart att jag ska sticka med dem nästa vecka. Glada i hågen promenerade vi hemåt.
Passerade färggranna hus och  trädgårdar med vackra blommor






















En vattenutkastare från ett äldre hus fann vi också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...