Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-03-19

19/3 Tisdag

Igår när Hans lagade mat tog gasen slut. Tur nog var maten  precis klar. Idag har han letat och frågat runt var vi kan få vår flaska påfylld. Det var inte lätt.

Under tiden har jag promenerat ner till stan för att söka födelsedagspresent till minsta barnbarnet som fyller 5 år på söndag. Jag har en favoritbutik, Friking, som har specialiserat sig på tröjor med  superhjältar som t.ex. Superhero, Star Wars, Harry Potter med flera samt samlarföremål angående dessa. Många känner jag inte till men butiksföreståndaren kan på ett enkelt och bra sätt informera. Vissa av hjältarna är  mer kända och populära i andra länder än Sverige.
Tyvärr fanns inte storleken på tröjorna idag. Hon rekommenderade en annan butik där jag fann andra trevliga plagg, som postades direkt.

Hans hade tagit jollen in till varvet för att höra vad de kunde rekommendera. Han vill också ha tag i ett nötningsskydd till tamparna som slits hårt om man inte kan skydda dem. Det är också svårt att hitta här. Förslagsvis kan man använda sling eller webbingband i tubform, men inte ens det går få tag på.

Vi träffas inne i stan när jag är klar med mina ärenden. Tar en Uber till andra änden av stan där han fått förslag om att hitta någon som kan fylla på. Omöjligt. Vi skickas hit och dit. Till slut har vi tur. Vi kan köpa en adapter och få hjälp med påfyllning. I övermorgon har vi gas ett tag till. Varför kan de inte ha samma system över hela EU? Vi har inte plats med någon av de tuber som finns här. De är för höga.

Stadsrundan slutade med en jolletur tillbaka i solnedgången. Det blev sent innan vi var hemma. Solen hann gå ner och fullmånen lyser så klar och fin. Dorado och ett fantastiskt gott Vino Verde Presidente njöt vi av ute i sittbrunn i månskenet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...