Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-03-09

9/3 Lördag

Idag åkte vi in till Lagoa igen.






































Firman har inte hittat något fel på datorn. Pekplattan fungerar som den ska. De hade ingen förklaring annat än att bluetoth ev kan störa. Kanske fett på plattan. Ingen lös och aktiv datormus. Ja ja, vad det än beror på så får jag vara glad att att kunna använda datorn igen.

I väntan på bussen hem igen fann vi ett utsmyckat hotell




Det finns gott om krukförsäljare

Vet inte vad det är för träd. blommorna ser fina ut.

Det är annorlunda att se var man torkar kläder. En vanlig syn.

Även här gillar man handarbeta och göra fint.






































För övrigt har det blivit vardagslunk för oss. Långa promenader för att uträtta ärenden. Hans har bytt olje- och bränslefilter, olja mm. Allt man ska göra tar tid. När morgonsysslor är klara är det bara någon timme att jobba innan det är dags att laga mat. Sedan är det sen eftermiddag och kväll. Ska vi handla är det en halv dag som försvinner.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...