Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-05-13

13/5 Måndag

Experimentet fortsätter med att hissa storseglet med hjälp av skruvdragaren som vi köpt enkom för testet. Den har en dragkraft på 60 Nm. som är lägsta dragkraft som maskinen bör ha för att orka med. Den slår av då och då för att spara motorn men det var inte tungt.



Det fungerade ganska bra. Problemet som uppstod var på grund av att vi  jobbat med att installera 3:e revet och inte återställt de linorna i sitt rätta läge. De bromsade när seglet hissades. Bortsett från det gick det bra. Tyvärr började det blåsa igen så vi kunde inte göra om testet. 


Jag tog en promenad till Pingo Doce vår närmaste matvarubutik och fick se att storken har kommit med en storkunge. Nu är de en familj på tre. Tyvärr är avståndet för långt för en bra bild.



Vi har börjat proviantera så smått . Här är ett litet smakprov på olika sorters sardiner. Vi är mycket förtjusta i dem. Jag gillar särskilt de med picante. Kryddade med chili. Hans favorit är de gröna längst ner milda goda i olivolja. Det blir gott att ha med på överfarten. Hårt bröd har vi också sparat på oss från det finska kafét innan de stängde för sommaren. Kaviaren, som vi hade sparat till överfarten fick vi göra slut på tidigare eftersom det blev ett hål i tuben.





2 kommentarer:

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...