Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2021-02-23

23/2 Tisdag Cykeltur till San Cristobal

 Idag tar vi fram cyklarna för att ta oss till San Cristobal, en liten fiskeby några km från vår hamn.

Den första vi möter är nog en fritidsfiskare som  som fiskat från kajen.













Det är rejäla knivar de har. Vi ser dem även på fiskavdelningen där vi handlar fisk. Det gäller att ha tungan rätt i mun när man använder dem.













Även fåglarna ska ha sin del av fångsten. Det kom riktigt stora vågor ibland som stänkte över muren att man fick en liten dusch.













Vi väljer att äta lunch på en liten fiskrestaurang som tillhör fiskar kooperativet.













Vi bestämde oss för att äta muräna. Det hade vi sett fram emot länge. Senast vi försökte beställa muräna var i Arrecife på en restaurang vi blivit rekommenderad till på grund av deras goda muräna.  Men den dagen hade de inte fått in någon sådan fisk . 

Nu förväntade vi oss något riktigt exklusivt. Gissa om vi blev snopna när tallrikarna kom in på bordet. Ingen gastronomisk upplevelse precis men en upplevelse i alla fall. 

I en hungrig mage går det mesta ner.



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...