Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-03-17

17/3 Söndag

Vi bestämmer oss för att ta Uber taxi till en loppis som ligger i andra änden av stan. Billigare än lokalbussen. Ett stort idrottsområde är fullt med utställare. Det tar en stund att gå runt och titta.





 Vi får syn på en symaskin som ser nätt ut och känns mer rejäl än de vi tittat på för ca 1000 kr. En Japansk kvalitetsmaskin visade det sig, Janome, New home.


Eftersom det behöver sys skydd för vinchar, fodral till jollemotorn, byxor som ska fållas upp och lite annat ansåg jag att även jag behöver lite verktyg. Vi köper maskinen för 300 kr. När vi kommer hem och den blir rengjord ser den ut som ny. Den provlapp som jag körde visade fina stygn. Vi behöver bara de mest basala.

Efter maten gick Hans ut och plockade en ny bukett blommor. Han kom till en lite spännande förfallen ödegård.









1 kommentar:

  1. Så härligt för dig Christina att datorn nu fungerar igen. Härligt också att det kommit en del värme och att Hans kunnat ta årets första bad. Här i Västerås får vi nog vänta ett tag innan vi kan njuta av solbad och riktiga bad i Mälaren. Ha det bra /Torbjörn

    SvaraRadera

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...