Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2019-03-03

3/3 måndag


Hej på er alla som läser vår blogg. Jag har problem med min dator. Kan inte styra kursorn. Den  gör sina egna turer på skärmen och gör val som jag inte är beredd på. Hoppas få ordning på den snart men det verkar inte så enkelt.

Samma dag åker vi till Loulè på karneval.
Vägen dit var lika spännande som själva karnevalen. Vi åkte buss. Det var kanske ett par tre mil dit. När vi kom till Albufeira var det plötsligt ett vägarbete, ett stort hål i vägen, efter de trånga gränder som vår stora buss åkte omkring i.




Busschaffören som inte var informerad om detta kliade sig i huvudet en stund  och funderade på om det skulle gå att passera förbi. Det var inte tänkbart. Han fick backa.... med en buss längre än våra stadsbussar. Trångt är det och kurvigt.


Tittar man noga ser man att vägen längst fram kröker sig. Där har han backat runt.

























De som satt längre bak i bussen än oss sa att det utan överdrift var millimetrar mellan bilarna och bussen.










Han var skicklig och värd en stor applåd när han klarat det utan någon skråma någon stans

Vi kom fram till Loulé som har Portugals äldsta karneval med anor från förrförra sekelskiftet.

























Nu  börjar karnevalen.
Hans iförd Hawaiiskjorta hittar naturligtvis ett par vackra damer. Han trodde de tillhörde karnevalen. Ha ha det gjorde de inte. Men de var glada.
Små söta älvor dök också upp.

























Karikatyrer på kända och vissa för oss okända politiker. May och Merkel.



 Mycket band och konfetti blev det

































 En kul karneval är slut. En burgare innan bussturen hem igen.


1 kommentar:

  1. Hej på er, vilken otur med datorn. För mig verkar det som att ni får försöka hitta någon iland i Portugal som kan åtgärda felet innan ni fortsätter er segling. Vilka fina miljöer ni vandrade i när du skrev ditt senaste bloginlägg. Det är en fröjd att se alla de fina bilderna. Här i Västerås fick vi lite snö inatt så än är inte vintern slut. Ni får ha det så skönt hälsar Torbjörn

    SvaraRadera

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...