Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-09-23

Isla Cies nationalpark. söndag den 23/9

Vilken dag. När vi vaknade var det lite disigt. Vi kl 12 sken solen och vi sjösatte jollen och rodde in till land. Därute ligger Lajka ligger mellan den blå och den vita båten i mitten.

Sandstranden är lång, finkornig och mjuk att  gå i. Köpte en glass i restaurangdelen där färjorna släpper av och tar på resenärerna. Det finns gott om trutar i olika åldrar. Jag gillar dem och de hoppas så mycket att få en godbit.

Detta  är ett bad och naturparadis.


Vi vill gå upp till fyren på andra sidan ön. Det är 3,7 km enkel väg. Det är en fin väg att följa. 
Passerar en stenbro där de varnar för att vågorna kan bryta över.














När det händer hämtas färjans gäster på norra ön. Nu är det inte så stora vågor så vi passerar. Vattnet är klart och det är kul att kunna se  fiskarna så bra. 




Vattnet har under miljoner år gröpt ur dessa hålor i stenen. Det har gått miljoner år sedan vattnet spolade över stenarna här.
 Dit upp ska vi gå
Utsikten är vidunderlig. 

Molnen rör sig kring berget. 
Inte vanligt att man ser flygande fåglar från ovansidan. De här seglar så fint i uppströmmarna. 
Hans upptäcker en fin ödla. 

Vägen ner känns mycket brantare än när vi gick uppåt.

När vi kommer ner till bron igen bryter havet mycket mer än när vi gick upp.
vinden har ökat betydligt
När vi kommer till jollen och sjösätter den blåser det upp till 12m/s. 
Det blev en orolig roddur ut  till Lajka. Tänk om vi missar henne och inte orkar ro. Då flyter vi ut till havs. 
Hans såg till att vi hamnade i rätt vinkel i förhållande till Lajka så vi flöt rakt emot den.  
Jollen har legat på fördäck tills nu. När vi ska hänga upp den hänger den för slackt trots att  linan som den hängs upp i är spänd. Den måste hänga stadigt utan att gunga fram och tillbaka. Då slits den snabbt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...