Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-09-22

Lördag 22/9 Baiona till nationalpark Isla Cies

Jag har pysslat med bilder idag. Hans har försökt få tillstånd till nationalparken. Hamnkontoret har hjälpt till att skriva ut blanketten. Hans fotade den och skickade iväg. Vi tog en lång promenad till en stor supermarket som var mycket fin. Pratade med svenska bryggrannarna, Ingela och Mikael Persson i Navillus och meddelade dem att vi ska dra iväg. Halv fem har vi betalt och släppt förtöjningarna. Drygt en timme senare är vi vid nationalparken. Här ligger 10 båtar. Tre norrmän, en dansk och en finsk båt. nu även en svensk. Skandinaverna är duktiga på att långsegla.
Vi ligger framför en lång sandstrand.
Flera färjor hämtar folk från ön. Det är många som besöker öarna och man förstår att det behövs någon sorts begränsning i antal besökare per dag.

Det blir en fin kväll med en särskilt god räksoppa. De har så goda krispiga räkor här. soppan är full med vitlök och chilli samt alla de andra ingredienserna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...