Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-09-19

Måndag 17/9 - 19/9 Muros

Dimmigt stor del av dagen. Passar på att frosta av kylskåpet som har isat igen ordentligt.
Skönt när det är klart. Hans fixar med linor och ger sig på att splitsa. Det vill sig inte riktigt men skam den som ger sig.
Vi ska handla,

fylla på vatten och göra klart inför nästa  avfärd.
Till middag blir det Hans underbara räksoppa men idag en ny variant med en mindre sorts gambas och lite ansjovis i stället för fiskbuljong. mmm gott


18/9 Tisdag
En dag till med splitsning. Tillslut blev det rätt i alla fall. Några varv med stickningen.
Idag blir det fisk från handlaren vid hamnen. Delikat, vad annars när Hans står vid grytorna.



Vi  ser på film på datorn i kväll.

19/9 Onsdag
Jag är imponerad över människor vi möter. Ingenting verkar omöjligt för en del av dem.
Ett danskt par har två stora fina hundar med sig, som verkar trivas med att åka båt. Andra har små barn med sig. En fransyska jag mötte i tvättstugan hade tvillingar på 1 år och en 11 åring. De skulle till Karibien.  Andra har lite större barn i 4-12 års ålder, som ser ut att  trivas utomordentligt bra. Barnen är glade, öppna och har lätt att prata även med äldre personer. I denna hamn har vi träffat svenskar, danskar norrmän och finnar. Finnarna kommer från Kemi långt upp i norr, de ska segla till Karibien. Danskar som ska till  Nya Zeland. Såg en båt från Narvik. Jag tycker de är beundransvärda.

Idag har vi invigt badstranden. Hans badade. Vi fick meddelande från Serendipity att Ulf och Lasse var på ingång. Jätteroligt. Vi  bjuder in dem på lite ost och vin och får en trevlig kväll.

Kul att höra vad som hänt sedan vi sågs senast. De har gått franska kusten och var så nöjda. De hade haft fina vindar och skönt väder nästan hela kusten. De rekommenderade den vägen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...