Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-09-30

Söndag 30/9 Figueira da Foz

Lugn förmiddag med bland annat koll efter uppgifter på datorn. Gick ut på em för att se lite av miljön här omkring.

Det är fint, rent och prydligt här. Strandpromenaden är påkostad och det är hotell ända fram till nästa by. Från hotellen ner till stranden är det ganska långt men de har gjort fina gångstråk ända ner som är kantat med olika sorters palmer och buskar.





Fina anläggningar för barn och ungdomar fanns här. En jättestor bana som barnen kunde åka rullskridskor, bräda, cykla, åka med olika typer av åkdon på













Endel av dem framfördes genom att röra fötterna fram och tillbaka














andra var eldrivna. Spännande för barnen.























En riktigt fin skatebordbana för äldre barn och unga vuxna. Här samsades skatearna små och stora med cykelakrobater.






































Promenaden fortsätter. Fågeldamen i fågeldammen.      













Lite andra typer av hus i denna stad. Charmiga på sitt sätt.


Gäsp!


Aloevera eller svärmors tunga
 Så söta men jag kan inte namnet på dem










När kvällen kommer och jag sitter och skrivet på bloggen plaskar det, knastrar och knaprar på båten. Det låter riktigt mycket av dem. Hamnfiskarna har kalas.
Har läst på lite och fått reda på att fisken är tjockläppar multe. Den kan bli 75 cm lång och väga upp till 5 kg.
Enligt fiskejournalen som jag hittade på nätet växer multen långsamt. En multe på tre kilo kan vara närmare 20 år. En som är 30 cm kan vara 8 år och vid den storleken är de som tidigast könsmogna.


.






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...