Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-10-14

Söndag 14/10

Mamma fyller 88år idag.  Ringer och pratar med henne på Wats up så vi kan se  varandra. Det är så fantastiskt att man kan göra det. Teresa är där med sin telefon, så det blir möjligt.
De har sjungit för henne i morse och Teresa har ordnat med rosor och tårta. Tänker så mycket på dem alla.

När jag vaknar skiner solen och en röst i högtalare ljuder över hela hamnen. Det visar sig vara Lissabon maraton. De springer härifrån till Lissabon.

Nu är Leslie ovädret över för denna gång men det ligger fler på lur. Jag är så tacksam att vi inte fick mer vind än det blev. Andra hamnar där vi varit har haft det betydligt värre.

Fortfarande är vågorna höga och hindrar från fortsatt segling.

Dagen utnyttjades till att städa och fixa saker. Till exempel ventiler.  Nu är alla ventiler smorda och går lätt att öppna och stänga. De hade kärvat fast på grund av salt varenda en.

Hans rengjorde sittbrunnen. Tog bort sittbrunnstrallen och skurade under den och rengjorde trallen. Det fastnar mycket skräp i den. Däcket fick också en översköljning av sötvatten. En malör som hände var att munstycket till vattenslangen lossnade och hamnade i påfyllnadstöret för dricksvattnet.  Det går inte att få upp. Nu blir det mässingberikat vatten i fortsättningen.

Tog en promenad för att hitta ett fik och äta en portugisisk kaka. Pasteis de Nata. Den enda som är god här nere. Och enligt Hans mandelkakorna Arrepiados de amendoa.
Träffade Elisabeth och Kaarina och vi gjorde sällskap med. Nu gick vi på vägar som vi inte sett tidigare. Det var riktigt fint. Här var lite mer vanliga butiker inte bara turistshopar. Vi fick leta en stund innan vi hittade ett fik. De hade inte fikabrödet vi önskat på men gott ändå.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...