Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-10-16

Tisdag 16/10 Cascais

Nu har vi fått kontakt med Annelie och Tomas. Ska träffa dem i eftermiddag. Jätteroligt. Det är tack vare Leslie som vi stannade här och var kvar när de kom tillbaka till Cascais.

De hämtade oss med bil och på vägen hem till dem tog de med oss på en rundur. Vi passerade ett naturområde där det brunnit medan vi var här. Det var ett stort område som drabbats av branden. De hade fått evakuera  en campingplats i närheten.  När vi kom hem till dem var det första gången vi varit in i ett hem sedan vi seglade hemifrån för nästan 4 månader sedan.  Vi blev bjudna på drink innan vi promenerade till en inhemsk restaurang i närheten. De serverade angtingen fisk eller kött. Vin ingick i priset. Annelie och jag föredrog fisk medan Tomas och Hans tog kött. Riktigt gott var det OCH trevligt. Kvällen gick så fort och när det blev dags för hemfärd blev det taxi till båten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...