Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-07-16

16/7 Måndag



Nu blir det fix på båten. Hans rengör sittbrunn. Det hann vi inte när vi sjösatte i år. Förfärligt skitigt var det. Han förberedde även alla hål efter gamla insstrumentbrädan i sittbrunnen, som ska lagas med gelcoatspackel. Hålen måste borras upp lite så de blir koniska. Ankarboxens främre kant teipades med gorillateip för att kättingen förhoppningsvis inte ska hamna bakom skyddet för motorn till ankarspelet. Jag har äntligen tagit bort en bit av nätet på mantåget. Vi upptäckte att det var ivägen för vinchhandtaget. Även den svenska flaggan behövde förstärkas i en söm. 

Promenad till stan. Telia har öppet. Personalen kunde inte hjälpa oss. De kommer inte åt vårt svenska abonnemang. De lät oss ringa telia i Svérige. 26 min väntetid. Ett låångt samtal där det visar sig att vårt abonnemang på telefon inte gick att använda. Den extra surfen vi köpt innan vi lämnade Sverige gällde inte utomlands.
Tjänsten vi hade på Mobila bredbandet hade upphört gälla utomlands. Våra 90GB kunde inte flyttas över till något annat abonnemang. Så det förlorade vi. Vi avslutade det abonemanget. De hade inget alternativ som passad oss som gäller i EU. 
Blev rekommenderad att köpa kontantkort. På Seven Eleven. Tjejen vi handlade av sa att korten gällde över hela världen. Vi köpte 60 GB. Åter i båten såg vi att det bara var 4GB som gällde i EU resten i Danmark. 
Suck!!!
Surf är ju extra viktigt för oss som är beroende av att ladda ner väder och även hålla kontakten med anhöriga.





Vi handlar vin och mat innan vi travar hemåt igen. Stannar till vid Palmestranden och köper en glass som Renita rekommenderat. En med kokosboll i. Fanns med 3 och 4 kulor. Tog en med tre. Ovanpå de tre var det mjukglass och cocosboll. Skulle få grädde också men nej det fick vara. Glassen var god men för stor. Hans fick dela med mig.

Det känns bra att stanna en natt till. Hamnen gör oss lugna och man mår bra här.  I morgon ska vi handla gas och lite konserver. Byta genua och testa stormseglet. 




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...