Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-07-09

9/7 Falsterbo kanal till Malmö Limhamn

Det viner i masterna när jag vaknar. Det är 12-13 ms från väst. 
Hans är vaken och sitter med dator och mobila bredbandsapparaten. Den fungerar bara på hans dator men inte i min eller i någon av mobiltelefonerna. Får vi den att fungera behöver vi inte vara beroende av hamnarnas WiFi ,som sällan når fram till båten. Han jobbar med den till kl 14. Utan resultat. Vi äter och går sedan mot Malmö Limhamn. Får leta reda på en Teliabutik och be om hjälp.

En hel park med vindkraftverk i havet intill BRON


BRON hu så mycket hemskt som hänt på den. I alla fall filmiskt.


Turning torso ståtar i bakgrunden

Bakom oss svänger bron in mot Danmark


Vi kommer in till hamnen i Limhamn kl 18:15. Har bråttom till Malmö bussen för att hinna till en Telia butik innan de stänger. Hinner precis in i en butik och får hjälp med apparaten. Killen är duktig och en minut i sex är allt klart och vi är lyckliga över vår surf.
Äter en hamburgare och tar bussen tillbaka till båten. Stiger av bussen för tidigt och vi får en lång promenad till båten. Det var trevligt att gå igenom olika kvarter med lyxiga villor, många med höga murar omkring sig, andra mer traditionella hus inbäddade i grönska. Gräsmattorna är gula av torkan.
Stockrosorna kan växa upp mellan cementplattorna på trottoarerna. De är verkligen fina.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...