Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-07-20

20/7 Till Kristianssand

Det blev en  blåsig dag. När vi ätit frukost och ska ge oss iväg har vi drivit. Vi ligger nära badklipporna där sommarstugefolket solar och  badar. Snabbt upp med ankaret och ge sig iväg. Vi går innerleden Blindleja. Smala passager. Vackra klippor med små byar och stugor. Mycket båttrafik, mest små motorbåtar. Vinden ökar och på sjökortet är det gyttrigt. Svårt att se vilken väg som är bäst att  ta. Vi ankrar men  driver. En man i motorbåt kommer och föreslår att vi lågger oss i infarten till samhället mitt emot.  Det är smalt men vi gör det. Lägger upp en rutt. Vi driver igen och måste ge oss iväg snabbt. Magisk väg men pirrigt i de smala områdena. Ett par passager går utomskärs. På öppna havet blåser det upp till 19 m/s  rakt emot oss. Några jättevågor sköljer över båten. Allt går bra och vi når Kristiansand 19.45. Det är fullt i hamnen. Vi är på väg att vända när en man  ropar till oss att det finns en plats  längst in bredvid en segelbåt. Vi vänder tillbaka och förtöjer vid en svensk segelblåt.  
Ett par killar som också är på väg till Skottland. Ulf och Lasse i Serendipity, en Scalar36. 

Vi är hungriga. Betalar hamnavgiften, den dyraste hittills 290 Nkr. Då måste man även betala extra för duschen. Promenad upp till centrum och hitta en Mc Donald. Det verkar vara rimligast ang priser. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...