Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-07-23

23/7 Mandal till Farsund

Kl 06:30 Klockan ringer inne på toa. Inget annat att göra än att stiga upp. Idag ska vi väl komma iväg i tid. Frukost Det är stilla och lugnt ute blankt vatten.

Färden till Farsund har gått via inre leder. Naturen är makalöst vacker. Svårt att beskriva i ord. Vi var omringade av vilda kala berg och klippor. 


Överallt fanns hus insprängda i bergen. 

Många av dem exklusiva. Jag fattar inte hur ägarna kommer fram till husen annat än sjövägen.  Man ser bara träd och berg. Inga vägar. 

Passerar Korshamn. Här ligger husen så nära vattnet så de kan ha sina båtar förtöjde bredvid. 


Även fiskebåten. 



Varför inte ta båten till affären 



Idag är första dagen vi bara har10m/s och inte så höga vågor
Kl. 14:40 anländer vi till Farsund. 

Svenska båten Serendipity med Ulf och Lasse som vi träffade i Kristiansand, ligger här. Vi förtöjer framför dem. De drar tidigt i morgon vilket vi också planerar att göra. 
De bjuder över oss till deras båt på ett glas vin. Det blev en trevlig kväll. 

Innan vi lägger oss tar vi fram nya focken och kollar vi hur den fungerar. Skot och fästen monterar på.  Vädret ser lugnt ut.

1 kommentar:

  1. Nu är vi med och följer er segling med stort intresse!

    SvaraRadera

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...