Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

2018-07-31

31/7 Tisdag Banff

Lugn natt i hamnen. Har sovit som en klubbad säl. Solen är framme men det är svalt.
Hans fyller diesel från dunken. Det kommer bli långa promenader för att fylla på framöver. Vi har endast en reservdunk och enligt erfarna seglare får man gå någon kilometer för att hämta bränsle i dunkar om man behöver fylla på. 

Idag ska vi åka in till Bunff igen. Först se väder rapport när det är lämpligt att ge sig iväg över Nordsjön för B och B. De ska till Stavanger. Vi ska mot Caledonian canal.

De åker tidigt i morgonbitti. Vädret över Nordsjön ska vara lugnt.
Vi tar bussen till Banff. Äter fish and chips och går sedan till Mac Buff House. Ett imponerande slott där vi vandrar runt och tittar på hur de bäst beställda levde en gång i tiden. 



Hur ser folket ut där nere?

Chopin ljöd vackert från en av slottets besökare  



The same procedure  as every year, James


När går bussen till Truthem


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...