Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

2018-08-04

4/8Lördag Seaport marina Caledonia cana



Har ont i ryggen när jag kommer upp. Svårt att gå och sträcka upp ryggen. Kramp i låret. Går som en anka. Tar Pronaxen och hoppas att det bli bättre.
En Essomack en bit från hamnen har gas men tyvärr inte behållare som vi kan använda och de fyller inte heller på. Hänvisar till Outdoor butik som ligger åt motsatt håll. Vi går dit. De kan inte heller hjälpa oss. De kan bara byta ut och hyra ut gastuber. Suckar och går tillbaka till båten med gasbehållaren eftersom vi inte kan ta med den in i butiken.
Går sedan tillbaka igen och ser vad butiken har för alternativ. Ska vi köpa ett spritkök eller ett campingkök? När vi studerar utbudet upptäcker vi en skylt med deras gassortiment. Det visar sig att de har en 3,9 kilostub med samma koppling som vi har. Storleken ryms i vår box. Vi hyr den och innan vi lämnar Storbritanien kan den lämnas tillbaka och vi får 70% av beloppet tillbaka.
Nu kan vi åka vidare men behöver handla. Har hört att det är dåligt med butiker efter vägen. När inköpen är klara är det för sent att bryta upp idag. Hans lagar en god middag. Vi tar en lugn kväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...