Började slussa 08:15 Gick igenom 11 slussar med 3 meters sänkning i varje. Vi möter saltvatten igen kl. 10:30. Tiden passade bra med tidvattnet.
Vi valde att gå till Oban. Det känns konstigt när båten vinglar på grund av strömmar och
virvlar. Plötsligt reagerar vi på något grått och toppigt som sticker upp ur vattnet. Hans anade skuggan av något avlångt bakom. Det visade sig vara huvudet på en havsutter som låg och tog igen sig mitt ute i farleden. Det blev inga problem med strömmarna fram till Oban. Var där 15:30. Norrmännen hade kommit dit före oss. Vi knackar på hos dem och blir bjudna på öl innan vi fortsätter vidare för att anmäla oss hos hamnvärden. 320 kr natten.
Det blev fisk på en restaurang med endast vatten till. Gick ändå på nästan 400kr.
Under rundturen passerar vi en whiskey pub.
Kunde inte låta bli att gå in och testa en liten liten en. The clasic laddie, skulle vara mild och den smakade inte så dumt.
Hans valde en rökig Lagavulin 16 år. Den var bra enligt honom.
Det var ett trevligt ställe. Hit kom folk in för att äta eller bara ta en drink, öl eller whiskey. När vi satt där kom en barnfamilj in och åt middag.
Lite extra motion fick vi under promenaden till monumentet högt uppe på berget .
Monumentet hade bekostats av en förmögen man på 1800 talet för att sysselsätta arbetslösa stenhuggare. För hans familj blev det en minnesplats.Utsikten över Oban och Kerrera kunde inte vara bättre.
Stenhusen har många skorstenspipor och många av husen tinnar och torn.
Trädgårdskonst. Nu har man väl tagit sig jord över huvudet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar