Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

2018-08-05

Söndag 5/8 Seaportmarina och Inverness


Ryggen inte bättre idag. Måste röra på mig. Orolig hur det ska gå i slussarna när många rörelser gör så ont. 
Hans tankade från reservdunken för att fylla upp det vi kört de 40 Nm på väg hit. Lika bra. Ska vara ont om mackar efter kanalen. 
Vi blir kvar till i morgon. Måste få tag på sjösportkort till västra sidan om Skottland.
Promenerar in till Inverness stad några kilometer bort. Eftersom det är omväxlande regn och uppehåll tar jag med regnkläderna. 



Vi passerar Ness River på en hängbro. 


Gatorna kantas av byggnader med massor av tinnar och torn Många olika kyrkor. 



Det är söndag och inte så mycket folk i rörelse. Kanske är de i kyrkan. Vi går in i gamla stan och till High street. Här finns några turistbutiker öppna med souvernirer, skotskrutiga schalar, aranstickade tröjor och ponchos, som de hoppas kunna sälja. Allt är inte av bra kvalitet. Hungern börjar smyga sig på. Vid slottet hittar vi en pub med matservering.
Fisksoppa med potatis och purjolök. En bitter twister röd öl. Lite besk. Intressant att smaken är tunn på en gång men beskan sätter sig runt tänderna. Ett annat öl vi testade stannade smaken kvar i svalget. Inget öl hittills är lika gott som Mariestad. Skottarna får förlåta mig för det. 

Vid slottet ställde sig plötsligt en man och spelade säckpipa. 

Vi strövade omkring i området en stund.  Regnet ökade och regnkläderna sattes på.


Skönt att putsa sig lite. 

Vi iaktog en trut som putsade sig ihärdigt. Den var så obekymrad om alla människor och vi kunde komma riktigt nära. På hemvägen passerade vi förbi några pubar som hade livemusik. Den första hade flera olika musiker som avlöste varandra. Endel av dem kom från USA. De  låtar vi hörde var country. Bra musiker.
Nästa pub vi passerade spelade lite mer svängig skotsk musik. Här tog vi en öl och två äldre herrar började prata med oss. De var fascinerade över att vi seglade. De pratade mycket med sin skotska dialekt. Vi förstod inte så mycket. Men de var lika glada ändå. Det var ett glatt möte. Vi fortsatte och passerade den tredje puben. Här var det säckpipa, fiol, dragspel flöjt och en slags handtrumma med en trumlåda. 






De var duktiga. Vi stod en lång stund vid dörren och lyssnade. Hade ingen lusta att gå in. Vi hade redan druckit vår ranson öl. Kaffe kunde man inte beställa. 
Vi tog en sväng mot Invernesshamn och letade reda på butiken som säljer sjökort.  En halvtimmes rask promenad nästa dag.

Glada och nöjda att fått uppleva inverness med sitt musikliv. Kul att ha sett staden inte bara passera förbi.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...