Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

2018-08-29

Onsdag 29/8 Milford marina till Padstow


 Morgonen börjar 05:15. Går upp och gör frukost. Hans  går iväg och betalar hamnavgiften och  byter  vår  lilla  gasflaska.  Sedan  tankar vi diesel. Klockan hinner bli  lite före sju innan vi kommer iväg. Morgonen har bjudit på ett finstrilt  mycket blött regn, som upphör  efter någon timme. Vi har  läns och slör.  Vinden  6-8 knop. Det gungar ganska mycket och vågorna är rätt höga men inte i närheten av  fredagens  väder.  Det är  ca  75  Nm  till  Padstow  marina. Vi får sällskap med några delfiner en stund. Djupmätaren och fart över grund  mätaren  har slutat fungera. Något att fixa med när vi kommer fram. 

Det är viktigt att komma fram i tid för att komma in i hamnen. Vissa områden torrläggs  vid lågvatten och in till hamnen finns en tröskel man måste passeras 2 timmar före och 2  timmar efter högvatten. Vi hinner inte  Det blir mörkt, ingen måne syns så vi kan bara gå med hjälp av plottern. Det finns en smal djupare fåra genom det grunda området. Vinden håller fortfarande 5-6 knop och slör. 
Det går inte se hur omgivingen ser ut. Det är becksvart. Vi  ska hitta en ankringsplats som finns markerad på sjökortet. Följer  lysbojarna. Avståndsbedömningen är svår. När vi närmar den markerade ankringsplatsen syns flera ankarlanternor men inte båtarna  förrän de är precis inpå oss. Jag ser konturer av något annat framför oss, som inte har lanternor.Finns inte markerat på kortet. Stressigt tycker jag. Upptäcker plötsligt att det finns mooringbojar. Vi hittar en som är ledig och lyckas förtöja  vid den. Det känns jättebra. Det är strömt och forsar mycket  kring  bojen. Klockan 22:40 är vi förankrade och i kväll ska vi nog kunna sova tryggt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...