Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

2018-08-09

9/8 Fort Augustus


Vi slussar och idag känner jag mig lite mer erfaren. Ryggen bättre och det blir tryggare att jobba. Fullt med fotograferande turister vid första slussen, en del värsta paparazzi. Det visar sig att även en busslast svenskar finns med bland dem. Vi fick en trevlig pratstund under slussningen.

Slussporten  stängs











Stannar upp direkt efter slussarna och passar på att fylla vatten och duscha innan vi fortsätter igen. Strax kommer vi till en ny sluss. Här får vi vänta länge. Ingen ponton att fästa sig vid så vi motoriserar så gott det går. Får tillslut veta, av motorbåten före oss, att slussvakten har gått på lunch. Åter 15:20. Ytterligare 30 minuters väntan. 

Parallellt med kanalen bakom kullen går floden River Oich. Vi kommer att möta den i slutet av denna passage.




Vid 17:30 ligger vi vid Laggan. Det har varit många slussar, 6 st, och mycket regn. Kändes bra att stanna här. Broöppning i morgon efter nio. Ska bli intressant att ta en promenad och se hur skogen ser ut på nära håll. Den är brant här med mycket täta granar efter bergsluttningen. Funderar på om det är odlat eftersom de står så tätt.  Andra kullar med lågt växande buskar, mossa och gräs.




I slussarna har vi följts åt med Stormy breaker 2 och Katharine och Marvin. De stannar vid samma hamn som oss och vi möts på en restaurangpub på övervåningen. Hade mycket en trevlig kväll tillsammans med dem över god öl Twister thistle ale. 


Vi blir fb vänner och Marvin berättar att han har en syster som har erfarenhet av långsegling. Vi är välkomna att skriva till henne och få tips och råd på vår fortsatta resa. 
Innan vi går tillbaka tar vi en liten kort promenad mot skogsbrynet och upptäcker en gammal järnvägsstation - Invergarry  Här finns räls, perronger och ett gammalt lok. Ett projekt från 1920 talet som upphörde här. Loch ness båttrafik protesterade. En järnväg skulle innebära färre kunder för dem. Nu finns bara minnet av projektet kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...