Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

2018-08-18

Lördag 18/8 Bangor till Ardglass



Startar vid 11:00. Det är fint väder 18 grader. En bra start. Jag kan till och med ta fram min stickning. 

Det har inte blivit så många tillfällen att sätta sig med den. Härligt. 
Det varar tre varv sedan vred vinden och vi fick rak motvind som vanligt 13ms och vågorna växte snabbt höga. Vi forsade fram. Periodvis var det mycket skumpigt där det var virvlar av strömmen. Överlag är detta de största vågorna jag seglat i. Det var inte någon känsla av att vara farligt men det var mycket. 

Hans myser och sitter och visslar på någon sommarvisa.



Landskapet är låglänt med höga bergstoppar i bakgrunden. Hade underhållning en bra stund med delfiner som plötsligt dök upp och följde oss. De hade roligt i vågorna. Vi gick med 6-7 knop och de simmade med och mot båten. Hoppade ner från de högsta vågkammarna. De här delfinerna var mindre än flasknosdelfinerna som vi sett tidigare. När vi närmade oss Ardglass blev vinden svagare men vågorna var stora. Vi gungade kraftigt. Det här är första dagen på mycket länge som vi inte har haft regnskurar över oss. Den kom senare på kvällen.
Från vår hamnplats ligger byn och ser ut som en liten sagostad. Tyvärr hinner vi inte göra någon närmare bekantskap med byn. Kvällen är här och med den lite praktiskt jobb och skrivande.
Hamnavgifterna är dyra tycker vi, 320 kr i varje hamn blir mycket pengar i slutänden. 
På bilden är det lågvatten och allt ser ganska lerigt ut. När vi anlände var vattnet i bakgrunden sammanhängande med den närmsta bassängen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...