Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

2018-08-20

Måndag 20/8 Carlingford till Howth, Dublin


Kommer iväg 09:15. Vi har 35 Nm framför oss.  Ingen vind när vi startar. Längre ut till havs halvvind men svag. 4,2 knop. Försöker segla men vi måste tyvärr dra på motorn för att inte komma fram för sent till målet. 
Blev så glad för samtal från Birgitta som kommit till  Kalmarsund påväg hemåt. 

Det är mulet och disigt. Efter  några  timmar passerar vi Rockabill en AIS fyr långt ut till havs. 



Ireland eye  har en ankringsplats vid östliga vindar. Ligger ett stenkast från Howth 


Anländer Howth kl 17:00. Spegelblankt hav. Dis och lite dimma Finstrilt regn som upphör strax före inloppet. !7-18 grader.

När vi kommer in i hamnen stannar, som alltid här, en man och hör om vi varit här förut. Önskar oss välkomna och ger information om  var hamnkontoret, puben och restaurangen finns.


Howth järnvägsstation som har en trevlig pub på entrèplanet med dagens rätt, fish and chips. 

Den godaste vi ätit hittills. Lokalen liten med öppen spis. Inte äkta men det förhöjde stämningen. TV fanns men inte så dominerande. Röd irländsk öl smakade riktigt bra.    
Påväg hem träffar vi på några fransmän som kom in till samma brygga som oss. Deras transitkort fungerade inte. Vi stannade och pratade med dem en stund. De var så olyckliga. för de ville till puben och ta en öl innan de lade sig. De kom inte heller in på toaletterna. Vi lånade ut vårt kort medan de gjorde sin utflykt. De kunde ta upp problemet nästa dag med hamnkapten.  Det visar sig att de tillhör en seglarskola och att det är kvinnorna som är kursledare. Resten av besättningen är män. KUL.
 Vi gjorde fin reklam för Sverige. Tyckte de skulle ta en segeltur dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...