Om mig

Mitt foto
Jag, Christina Berggren och min make Hans har drömt om att göra en längre segling i många år. Hittills har vi seglat Östersjön kors och tvärs från norr till söder. Alla seglingar utom en har skett på sommarsemesterveckor. Den sista seglingen, 2016, tog tre månader. Vi gick norrut upp till Töre i Norrbotten. Rundade bojen där och seglade sedan finska sidan söderut från Valsörarna och Wasa, via Åland och hem. En magisk sommar. Under många år har vi åkt till OSK, oceanseglarklubben, i Stockholm. Lyssnat på spännande och lärorika föredrag från de som redan varit ute eller fortfarande är ute på sina seglatser. Säkerhet, teknik, sjukvård ombord, har varit givande ämnen. Även diskutioner om relationer ombord. Vi var med och startade en lokal förening till OSK, i Västerås. OSK Mälardalen fortsatte i samma anda. Intresset för långsegling var stort. Efter 6 år måste vi lägga ner. Vi behövde tid att förbereda och planera för vår egen segling.

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

2018-08-21

Tisdag 21/8 Dublin


 Började med att fråga runt om gas. Hamnkapten var mycket serviceminded. Han sökte på nätet och ringde runt och frågade om någon fyllde på gas. Det gav inga positiva svar. Vi kan inte heller byta ut vår gasflaska som vi hyrde i Seaport.

Tog pendeltåget in  till Dublin, Oj så mycket folk. Mer än i Kina kändes det som. Mest turister. 


Vi strosade runt utan något annat mål än att uppleva stan och ta in atmosfären. Kanske hitta en musikaffär där de har en bok -del två - för piano och sång med Nina Simone, som en av döttrarna önskade sig. Vi fann den.

Mycket gående blev det .Vi tänkte titta in på ett muserum Med Kell book, Böcker från 900 talet skrivna av munkar hittade på en plats som heter Kella. Vi gick inte in. Långa köer. Gick in i Stevenson green park, som var en oas i stan med vackra blommor och höga träd.

Molly Malone står staty. Visan om henne skrevs 1880 av James Yorkstone. Obs de blanknötta delarna. 


Kom i samspråk med en kvinna i en hiss och började prata mat. När hon hörde att vi låg i hamnen vid Howht rekommenderade hon Monk, en seafood restarurang dit hon brukade ta besökare pga deras goda Chowder. Den hade vunnit pris för sin goda smak.
En kille i musikaffären rekommenderade samma ställe när han hörde att vi bodde i Howth. Vi avstod från middag i Dublin. Åkte tillbaka och gick till Monk och intog en oförglömligt god soppa. Hoppas Hans kan återskapa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndag 21/11 ARC starten

Ska försöka ge några ögonblicksbilder från ARC starten idag. Första start gick 12:30, sedan med 15 minuters mellanrum, i tre omgångar.   Av ...